Bramborová fritáta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 316.9 mg
- Draslík 1125.4 mg
- Vláknina 11952.5 mg
- Vitamín A 11952.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.
-
3
Fritátu naporcujeme a podáváme.