Bramborová fritáta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Paprika červená
  • 120 g Cibulka jarní
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 600 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 316.9 mg
  • Draslík 1125.4 mg
  • Vláknina 11952.5 mg
  • Vitamín A 11952.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.

  • 3

    Fritátu naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu