Čokoládové řezy s polevou
Suroviny
- 230 g Máslo čerstvé
- 100 g Čokoláda hořká
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 280 g Cukr krupice
- 150 g Zakysaná smetana
- 200 g Čokoláda hořká
- 50 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 g Tuk
- 150 ml Voda pitná
- 80 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 36 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 356.2 mg
- Vláknina 6156 mg
- Vitamín A 6156 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a roztavíme, promícháme, naředíme vodou, odstavíme.
-
2
Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme, pomalu přilijeme čokoládovou směs, důkladně smícháme, přidáme zakysanou smetanu, vejce a vymícháme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.
-
3
Do kastrůlku vložíme nalámanou čokoládu, přilijeme vodu, na mírném ohni rozehřejeme. Přimícháme smetanu a kastrůlek odstavíme. Přidáme studené máslo, vymícháme polevu, nalijeme na těsto, rozetřeme a necháme ztuhnout.
-
4
Nakrájíme na řezy a podáváme.