Čokoládové řezy s polevou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 230 g Máslo čerstvé
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 280 g Cukr krupice
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 g Tuk
  • 150 ml Voda pitná
  • 80 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 356.2 mg
  • Vláknina 6156 mg
  • Vitamín A 6156 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a roztavíme, promícháme, naředíme vodou, odstavíme.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme, pomalu přilijeme čokoládovou směs, důkladně smícháme, přidáme zakysanou smetanu, vejce a vymícháme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Do kastrůlku vložíme nalámanou čokoládu, přilijeme vodu, na mírném ohni rozehřejeme. Přimícháme smetanu a kastrůlek odstavíme. Přidáme studené máslo, vymícháme polevu, nalijeme na těsto, rozetřeme a necháme ztuhnout.

  • 4

    Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu