Placičky jako lehká večeře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Kečup ostrý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 353.2 mg
  • Vláknina 5787.9 mg
  • Vitamín A 5787.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.

  • 2

    Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.

  • 3

    Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.

Komentáře k receptu