Placičky jako lehká večeře
Suroviny
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Čedar
- 100 g Kečup ostrý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 5 dl Voda pitná
- 5 dl Mléko polotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 33 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 353.2 mg
- Vláknina 5787.9 mg
- Vitamín A 5787.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
-
2
Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.
-
3
Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.