Vějířové brambory s Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 837.4 mg
- Vláknina 10088.3 mg
- Vitamín A 10088.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme utěrkou, do každé uděláme ostrým nožem hluboké zářezy asi 3 mm od sebe po celé délce, ale úplně je nedokrojíme. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, rozlijeme i po stěnách pekáčku, přiložíme brambory v jedné vrstvě zářezy nahoru, osolíme, opepříme, pokapeme máslem ze dna pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným Parmezánem, pokapeme máslem ze dna pekáčku a dopečeme.