Vějířové brambory s Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 837.4 mg
  • Vláknina 10088.3 mg
  • Vitamín A 10088.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme utěrkou, do každé uděláme ostrým nožem hluboké zářezy asi 3 mm od sebe po celé délce, ale úplně je nedokrojíme. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, rozlijeme i po stěnách pekáčku, přiložíme brambory v jedné vrstvě zářezy nahoru, osolíme, opepříme, pokapeme máslem ze dna pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným Parmezánem, pokapeme máslem ze dna pekáčku a dopečeme.

Komentáře k receptu