Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 16 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 24.2 mg
- Draslík 1062.3 mg
- Vláknina 14753.3 mg
- Vitamín A 14753.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.