Králík se zeleninou na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 864 mg
- Vláknina 5728.3 mg
- Vitamín A 5728.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou.