Králík s cibulí na víně
Suroviny
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Cibule
- 60 g Slanina vepřová
- 15 g Petržel - nať
- 15 g Tymián čerstvý
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 1000 g Králičí maso
- 1.71 g Olej slunečnicový
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 ml Víno bílé
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 675 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 107.8 mg
- Draslík 734.2 mg
- Vláknina 4077.2 mg
- Vitamín A 4077.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.
-
3
Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.