Králík s cibulí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cibule
  • 60 g Slanina vepřová
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 1000 g Králičí maso
  • 1.71 g Olej slunečnicový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 734.2 mg
  • Vláknina 4077.2 mg
  • Vitamín A 4077.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibulky oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, tymián, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Přiložíme porce králíka a osmahneme. Podlijeme vínem, přisypeme bylinky, bobkový list a dusíme asi půl hodiny. Vedle v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, kroužky cibule a osmahneme. Přidáme ke králíkovi a dodusíme doměkka.

  • 3

    Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu