Telecí brzlík na smetaně
Suroviny
- 600 g Telecí brzlík
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Petržel - nať
- 15 ml Citronová šťáva
- 60 ml Hovězí vývar základní
- 25 ml Brandy
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 504.6 mg
- Draslík 997.2 mg
- Vláknina 2462.5 mg
- Vitamín A 2462.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.
-
2
Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.