Telecí brzlík na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí brzlík
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Hovězí vývar základní
  • 25 ml Brandy
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 504.6 mg
  • Draslík 997.2 mg
  • Vláknina 2462.5 mg
  • Vitamín A 2462.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.

  • 2

    Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu