Telecí ledvinky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ledviny
  • 100 g Cibule
  • 500 g Hrášek mražený
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 30 g Kečup
  • 0.12 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1270 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 552.8 mg
  • Draslík 692.9 mg
  • Vláknina 12562.5 mg
  • Vitamín A 12562.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, hrášek, slaninu, orestujeme, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 3

    V pánvi na oleji osmahneme plátky ledvinek, přidáme je do hrnce, přisypeme petrželku, přidáme kečup, bílé víno, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu