Telecí ledvinky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1270 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 552.8 mg
- Draslík 692.9 mg
- Vláknina 12562.5 mg
- Vitamín A 12562.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, hrášek, slaninu, orestujeme, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
3
V pánvi na oleji osmahneme plátky ledvinek, přidáme je do hrnce, přisypeme petrželku, přidáme kečup, bílé víno, provaříme a odstavíme.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.