Perníková bublanina s višněmi
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Med včelí
- 150 g Ořechy vlašské
- 250 g Višně
- 200 g Mouka polohrubá
- 220 g Cukr moučkový
- 20 g Kypřicí prášek do perníku
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 80 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 2 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Badyán
- 6 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 158.3 mg
- Vláknina 3924.7 mg
- Vitamín A 3924.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.
-
2
Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.