Hejk ve vinném těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 20 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 298.6 mg
- Draslík 97.1 mg
- Vláknina 1506.3 mg
- Vitamín A 1506.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.
-
2
Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.
-
3
Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
-
4
Podáváme na listech hlávkového salátu.