Bramborová polévka s kapustou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Brambory
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 920.3 mg
  • Vláknina 9759.9 mg
  • Vitamín A 9759.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme osolenou vodou a vaříme.

  • 2

    Kapustu nakrájíme na nudličky, osmažíme na jemně nakrájené slanině a cibuli, okořeníme a přidáme do polévky.

  • 3

    Potom polévku zahustíme jíškou ze sádla a mouky, kterou rozšleháme a povaříme. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a majoránku.

  • 4

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu