Bramborová polévka s kapustou a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 15.8 mg
- Draslík 920.3 mg
- Vláknina 9759.9 mg
- Vitamín A 9759.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme osolenou vodou a vaříme.
-
2
Kapustu nakrájíme na nudličky, osmažíme na jemně nakrájené slanině a cibuli, okořeníme a přidáme do polévky.
-
3
Potom polévku zahustíme jíškou ze sádla a mouky, kterou rozšleháme a povaříme. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a majoránku.
-
4
Podáváme s chlebem.