Bramborová polévka s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 329.3 mg
- Vláknina 5825 mg
- Vitamín A 5825 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.
-
2
Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.
-
3
Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať.