Bramborová polévka s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ovesné vločky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 329.3 mg
  • Vláknina 5825 mg
  • Vitamín A 5825 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.

  • 2

    Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.

  • 3

    Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu