Švestková buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 40 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 374.7 mg
- Draslík 460.5 mg
- Vláknina 5142 mg
- Vitamín A 5142 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
-
2
Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.
-
3
Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.
-
4
Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.
-
5
Dopečeme asi 15 minut.