Papriková polévka s kapiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Kapie
  • 150 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 1200 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1828 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 247.9 mg
  • Vláknina 4580 mg
  • Vitamín A 4580 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.6 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené papriky a kapie zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, kapie, osmahneme, přidáme mouku a rozmícháme v tuku. Zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, vaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    Polévku rozmixujeme, nalijeme do polévkových misek, do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.

Komentáře k receptu