Fazolová polévka s pivem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 10 g Kmín celý
- 15 g Paprika mletá sladká
- 25 g Chilli paprička
- 200 g Hovězí maso mleté
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 3 g Oregano sušené
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 250 g Fazole bílé předvařené
- 40 g Protlak rajčatový
- 45 g Olej slunečnicový
- 800 ml Vývar slepičí
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1957 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 798.2 mg
- Vláknina 10158.2 mg
- Vitamín A 10158.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme chilli paričku, kmín, mletou papriku, necháme rozpustit v tuku. Přiložíme mleté maso, promícháme a restujeme, vařečkou maso rozdrobíme, přidáme scezená rajčata, sůl, pepř, bobkový list, oregano, rajčatový protlak, zalijeme pivem, vývarem, vaříme aspoň 40 minut. Nakonec přidáme fazole a dovaříme.