Bezlepkové míša řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 300 g Mouka bezlepková Jizerka
- 250 g Cukr moučkový
- 750 g Tvaroh měkký
- 200 g Cukr moučkový
- 180 g Hera
- 150 g Čokoláda na vaření
- 50 g Tuk ztužený
- 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 l Voda pitná
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- 0.4 cl Rum
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 34 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 20.6 mg
- Vláknina 2587.5 mg
- Vitamín A 2587.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme práškový cukr, 2 vejce, 2 lžíce oleje a 2 lžíce kakaa. Vše promícháme a přilijeme vlahé mléko. Znovu důkladně směs promícháme a nalijeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta uhladíme, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
-
2
Mezitím připravíme tvarohovou náplň: V míse smícháme měkký tvaroh s prosátým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěnou vlahou Herou a rumem. Tvarohový krém důkladně ručně vyšleháme.
-
3
Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem a dáme do chladničky zatuhnout.
-
4
Připravíme čokoládovou polevu: do hrnce s 0.5 litrem vody posadíme rendlík, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme pokrmový tuk a za stálého míchání nad parou čokoládu rozpustíme dohladka. Vzniklou polevu rozetřeme po tvarohovém krému a znovu korpus s krémem dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny zatuhnout.
-
5
Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme.