Řeřichová polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Řeřicha
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 927 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 391.4 mg
  • Vláknina 1132.5 mg
  • Vitamín A 1132.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky řeřichy posekáme nahrubo, vejce rozšleháme. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Přisypeme řeřichu, promícháme, přilijeme vejce přes vidličku a ihned vidličkou rozmícháme. Provaříme a odstavíme. Již mimo oheň ochutíme sojovou omáčkou a pepřem.

  • 2

    Polévku nalijeme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu