Maniokový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 600 g Gari
  • 100 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 30 ml Rum
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 196.4 mg
  • Draslík 242.2 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maniok oškrábeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme pod tekoucí vodou, aby se vyplavil škrob, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmačkáme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, vanilkový cukr a zakápneme rumem. Vypracujeme těsto, nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

  • 2

    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře k receptu