Bramborové rösti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1657 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1039.3 mg
- Vláknina 13085 mg
- Vitamín A 13085 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky, vsypeme do misky, přidáme vejce, Solamyl a promícháme. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory s cibulí přisypeme do misky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborovou směs, vkládáme do pánve a smažíme zvolna 3 minuty. Rösti obrátíme, smažíme další asi 2 minuty.
-
3
Podáváme ještě teplé jako přílohu.