Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
- 200 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 40 g Zelí kysané
- 40 g Klobása bezlepková
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 33 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 116.8 mg
- Draslík 156.2 mg
- Vláknina 2882.5 mg
- Vitamín A 2882.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
-
2
Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky.
-
3
Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka.