Raci v nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 3 g
- Sodík 4042 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 285 mg
- Draslík 829.9 mg
- Vláknina 551 mg
- Vitamín A 551 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí.
-
2
Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu.