Paprikový lusk plněný masem a rýží
Suroviny
- 200 g Cibule
- 200 g Hovězí maso přední
- 300 g Vepřová plec
- 30 g Sůl
- 150 g Rýže loupaná
- 1 g Pepř černý mletý
- 1000 g Paprikové lusky čerstvé
- 120 g Tuk
- 50 g Cukr krupice
- 40 g Vejce slepičí
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Protlak rajčatový
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1229 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 403 mg
- Vláknina 2203 mg
- Vitamín A 2203 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
-
2
Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.
-
3
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.
-
4
Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
-
5
Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
6
Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.