Jablkový tvaroh s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 261.5 mg
- Vláknina 3800.8 mg
- Vitamín A 3800.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu nastrouháme nahrubo. Měkký tvaroh osladíme, přidáme trochu smetany a vyšleháme. Lístky máty posekáme na jemno, spolu s jablky promícháme s tvarohovou pěnou.
-
2
Jablkový tvaroh upravíme do pohárů, doplníme dezertní lžičkou a před podáváním vychladíme.