Jablkový tvaroh s mátou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 600 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 8 g Cukr moučkový
  • 20 g Máta
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 261.5 mg
  • Vláknina 3800.8 mg
  • Vitamín A 3800.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu nastrouháme nahrubo. Měkký tvaroh osladíme, přidáme trochu smetany a vyšleháme. Lístky máty posekáme na jemno, spolu s jablky promícháme s tvarohovou pěnou.

  • 2

    Jablkový tvaroh upravíme do pohárů, doplníme dezertní lžičkou a před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu