Okoun se zeleninou na smetaně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Zázvor celý
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 150 g Paprika červená
  • 600 g Okoun - filety
  • 8 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Víno bílé
  • 30 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 233.9 mg
  • Vláknina 5223.5 mg
  • Vitamín A 5223.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

  • 2

    Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem.

  • 3

    Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou.

Komentáře k receptu