Okoun se zeleninou na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 74 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 233.9 mg
- Vláknina 5223.5 mg
- Vitamín A 5223.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc.
-
2
Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem.
-
3
Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou.