Jehněčí maso s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 150 g Meruňky sušené
  • 30 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor mletý
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 10 g Skořice mletá
  • 40 g Mandle plátky
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1191.3 mg
  • Vláknina 12565 mg
  • Vitamín A 12565 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu