Jehněčí maso s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1191.3 mg
- Vláknina 12565 mg
- Vitamín A 12565 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.