Banány a hrušky v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 16 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 617.8 mg
- Vláknina 14560 mg
- Vitamín A 14560 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme a nakrájíme na široká kolečka. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kostky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky banánů a hrušek, špízy rozdělíme na talířky a pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit.
-
2
Misku s čokoládou postavíme doprostřed stolu, rozdělíme talířky s ovovcem a každý strávník si ovocné špízy namáčí v čokoládě sám.