Rajčatový salát s vejci a jogurtovou omáčkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Majolka
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2190 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 150.1 mg
  • Draslík 567.5 mg
  • Vláknina 8530 mg
  • Vitamín A 8530 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Natvrdo uvařená vejce a sterilovanoé okurky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Vše urovnáme na talířky a zalijeme zálivkou z jogurtu, smetany, majolky, octa, soli a cukru.

Komentáře k receptu