Smažený soukenický sekaný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 160.9 mg
- Vláknina 1424.5 mg
- Vitamín A 1424.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky.
-
2
Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
-
3
Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova.
-
4
Ihned podáváme.