Zlatý šumavský vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Slepice
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2.2 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 296.9 mg
  • Draslík 1081.4 mg
  • Vláknina 6723.6 mg
  • Vitamín A 6723.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozporcujeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel a nepokrájenou zeleninu vložíme ke slepici. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu tak, aby voda jen mírně probublávala. Oloupané cibule drobně pokrájíme, v pánvi na másle zpěníme a dáme do vody ke slepici. Ještě přidáme sůl, celý černý i bílý pepř, nové koření, snítky omytého kopru, petrželovou a libečkovou nať.

  • 2

    Slepici vaříme 90-120 minut. Když je slepice měkká, vyjmeme ji, vývar přecedíme, maso ze slepice nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Omytou pažitku a petrželku kudrnku drobně pokrájíme.

  • 3

    Bylinky rozdělíme do talířů, nalijeme zlatý vývar s masem a podáváme.

Komentáře k receptu