Chodská vánoční husa na jalovci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 56 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 514.6 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Domácí, dobře očištěnou husu (bez drůbků) omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme (i zevnitř), posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hřbet a boky posypeme drceným jalovcem. Tuk pod křídly propíchneme vidličkou a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji vodou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova na na 190°C - 200°C asi 2 hodiny. Husu poléváme často výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
-
2
Měkkou husu se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme a servírujeme.