Slepice dušená v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 1500 g Slepice
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1205 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 330.6 mg
  • Draslík 1486.2 mg
  • Vláknina 13994.2 mg
  • Vitamín A 13994.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtvrtky slepice zbavené konců křídel osolíme, naplocho upravíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.

  • 2

    Slepičí čtvrtky dozlatova opečeme v kastrole na rozpáleném sádle a potom je přendáme do jiné nádoby. Na výpeku zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme znovu zasmahnout. Potom přilijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme a ušleháme řídkou omáčku. K omáčce přidáme opečené maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 3

    Mezitím oloupeme očištěnou mrkev, celer a petržel a dáme vařit do 1 l osolené vody, uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme konzervovaný hrášek s uvařenou zeleninou a vše spolu osmahneme. Dále nasekáme čerstvou pažitku.

  • 4

    Měkkou slepici rozdělíme na ohřáté talíře, do omáčky přimícháme připravenou zeleninu s hráškem a porce slepice omáčkou přelijeme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu