Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 208.9 mg
- Vláknina 6465 mg
- Vitamín A 6465 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy oliv nasekáme nadrobno, rajčata omyjeme, očistíme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme na kostičky. Cibuli a pažitku očistíme a najemno nakrájíme. Vše vložíme do mísy, promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Krevety vyloupeme, ocásky ponecháme a mírně osolíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s krevetami z orestujeme na rozpáleném oleji. Lilek pokrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka a po obou stranách opečeme. Mezi každé dva plátky lilku rozdělíme připravenou salsu, přemístíme na talíře a doplníme krevetami.