Slepice v nudlové polévce

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Mrkev kořen
  • 100 g Nudle vlasové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 552.4 mg
  • Vláknina 1928.1 mg
  • Vitamín A 1928.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.

  • 2

    Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.

  • 3

    Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu