Slepice v nudlové polévce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 552.4 mg
- Vláknina 1928.1 mg
- Vitamín A 1928.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
-
2
Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
-
3
Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.