Rýžové jitrnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1391 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 313.6 mg
- Draslík 371.6 mg
- Vláknina 1895 mg
- Vitamín A 1895 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme.
-
2
Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme.
-
3
Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut.
-
4
Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout.
-
5
Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení.
-
6
Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru.