Sterilované pečené koroptve se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Koroptev
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 61.3 mg
  • Vláknina 869.7 mg
  • Vitamín A 869.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.

  • 2

    Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu