Grenadýrský pochod Mikoláše Alše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny flíčky
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 1078.3 mg
  • Vláknina 13603.2 mg
  • Vitamín A 13603.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory ve slupce oloupeme a necháme je vychladnout. Jakmile jsou studené, nakrájíme je na kostičky.

  • 2

    Uvaříme ve slané vodě flíčky, propláchneme je a necháme okapat.

  • 3

    Oloupeme velkou cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme lžičku sladké mleté papriky, zamícháme a odstavíme z ohně.

  • 4

    Flíčky a brambory jemně přimícháme s osmahnutou cibulkou, dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Vložíme do pekáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby.

  • 6

Komentáře k receptu