Dýňová polévka s kaštany a muškátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 542.9 mg
- Vláknina 3797.5 mg
- Vitamín A 3797.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme.