Bylinkový salát s bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 50 g Bazalka
  • 200 g Bulgur
  • 50 g Máta
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 300 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 739.8 mg
  • Vláknina 23524.5 mg
  • Vitamín A 23524.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout.

  • 2

    Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru.

  • 3

    Před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu