Bylinkový salát s bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 19 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.8 mg
- Vláknina 23524.5 mg
- Vitamín A 23524.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout.
-
2
Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru.
-
3
Před podáváním vychladíme.