Hořčicové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 2 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1089.3 mg
- Vláknina 14181.4 mg
- Vitamín A 14181.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce.
-
2
Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně.
-
3
Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.