Hořčicové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Nové koření celé
  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 4 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1089.3 mg
  • Vláknina 14181.4 mg
  • Vitamín A 14181.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce.

  • 2

    Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

Komentáře k receptu