Jemné karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 40 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 144.5 mg
- Draslík 701.7 mg
- Vláknina 1421.7 mg
- Vitamín A 1421.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme hovězí a vepřové maso.
-
2
Nakrájíme cibuli a zpěníme na másle. Přidáme ji se solí a pepřem k umletému masu.
-
3
Vše důkladně promícháme a přidáme několik lžic kyselé smetany. Vypracujeme karbanátky, lehce je obalíme v mouce a rychle osmažíme po obou stranách na rozpáleném másle.
-
4
Přidáme k nim do výpeku nakrájené a předem podušené houby, podlijeme kyselou smetanou a necháme vše dusit ještě 15 minut.