Sterilované hovězí dušené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 82 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 731.3 mg
- Vláknina 3521.5 mg
- Vitamín A 3521.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.
-
2
V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.
-
3
Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.
-
4
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
-
5
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.