Dušené hovězí maso sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 371.7 mg
- Vitamín A 371.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Vložíme maso, po obou stranách opečeme a podlijeme vývarem. Necháme dusit do poloměkka.
-
2
Horké ihned rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
-
3
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.