Sterilovaná svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 12 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 673.1 mg
- Vláknina 453.3 mg
- Vitamín A 453.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme blány, důkladně omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, posypeme solí a pepřem. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Do základu vložíme maso a v rozehřáté troubě upečeme do poloměkka.
-
2
Během pečení průběžně podléváme vývarem. Poté maso nakrájíme na kousky nebo plátky a rozdělíme do sklenic. Šťávu scedíme, zaprášíme moukou, dobře provaříme a rozlijeme k masu.
-
3
Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.