Farfalle s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Créme fraiche
  • 150 g Losos - filety
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2076 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 284.1 mg
  • Vláknina 6852.5 mg
  • Vitamín A 6852.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Filety z lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, rajčata scedíme, nakrájíme na menší kusy, bazalku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lososa, osmahneme, podlijeme bílým vínem, přidáme rajčata a podusíme 10 minut. Zjemníme créme fraiche, podle chuti dosolíme, dopepříme, přimícháme bazalku a odstavíme. Farfalle rozdělíme na talíře, doplníme lososovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu