Vepřové maso na houbách sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 782.2 mg
- Vláknina 2934.7 mg
- Vitamín A 2934.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm dorůžova osmažíme.
-
2
Houby očistíme, omyjeme, i s cibulkou je nakrájíme a společně na sádle doměkka udusíme. Vodu necháme odpařit a houby ochutíme solí.
-
3
Kotlety rozdělíme do sklenic, na povrch dáme houby a zalijeme použitým sádlem. Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.