Natvrdo vařená smažená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 61 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 252.7 mg
- Draslík 92.4 mg
- Vláknina 516.9 mg
- Vitamín A 516.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme.
-
2
Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků.
-
3
Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat.