Natvrdo vařená smažená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 516.9 mg
  • Vitamín A 516.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme.

  • 2

    Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků.

  • 3

    Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat.

Komentáře k receptu