Sterilizovaná tykev se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3896 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1136 mg
- Vláknina 14914.9 mg
- Vitamín A 14914.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 225.9 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut.
-
3
Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut.
-
4
Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.