Opékané vařené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 1 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 826 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme pivem a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Pak je osolíme a podáváme.