Cibulová pivní omáčka
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 3 ks Cibule
- 0.5 ks Masox
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 111.5 mg
- Vláknina 2600.3 mg
- Vitamín A 2600.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.
-
2
V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.